De aanmaak van een factuur kan zijn ontstaan vinden via 2 mogelijke opties;

1. Startend van de "open kosten" lees meer over open kosten FAQ: Wat zijn open kosten?
  2. Startend met een "blanco factuur"

Eénmaal men vanuit één van deze posities start, dan gaat men terecht komen bij de factuurcreatie. Een factuurcreatie flow bestaat dan weer op zich uit een aantal opéénvolgende stappen zoals;

1. Pro-forma factuur
  2. Factuur boeken
  3. Factuur verzenden
  4. Factuur bevestigen als betaald

STAP1 optie A : Factuurcreatie via open kosten:

• Navigeer naar de module Facturatie
  • Ga naar tabblad Facturen
  • In het bovenstaande tabel vindt u een overzicht van open kosten per eigenaar
  • Klik op het winkelkarretje in kolom Open kosten
  • Een venster komt tevoorschijn met alle open uitgaven en prijzengelden
  • Selecteer links van iedere uitgave het vakje [] voor de uitgaven die u wenst te factureren (u kan ook alles in één klik selecteren via het vakje [] bovenaan de lijst)
  • Na de selectie gelieve een van de volgende opties te kiezen;
    • 'Opslaan als ontwerp' > Dan zal er een factuurcreatie gebeuren met status "PRO-FORMA"
    • 'Opslaan en inboeken' > Dan zal er een factuurcreatie gebeuren met status "FACTUUR" (na deze stap krijgt de factuur een factuurnummer)

Bijkomende mogelijkheden voor uitgaven vanuit de Open kosten zijn;

STAP1 optie B: Factuurcreatie via blanco factuur:

• Navigeer naar de module Facturatie
  • Ga naar tabblad Facturen
  • Klik onder de tabel rechts van de open kosten op de
  • Kies de eigenaar van de factuur
  • Kies de factuurdatum
  • Klik "Opslaan"

Vervolgens komt men in de factuurcreatie flow terecht!

STAP2: Uw factuurinformatie wijzigen?

Wil u uitgaven of prijzengelden toevoegen aan uw factuur?

• Navigeer naar de module Facturatie
  • Ga naar tabblad Facturen
  • Klik in bovenste tabel op de desbetreffende eigenaar
  • Klik in de onderste tabel op de factuurlijn die u wilt wijzigen

• Klik Inhoud
  • Rechts bovenaan vindt u
    • Om uitgave toe te voegen, klik
    • Om prijzengelden toe te voegen, klik
  • Voeg een beschrijving van de uitgave/verdienste
  • Selecteer een paard
  • Voeg de prijs van de uitgave/prijzengeld toe
  • Voeg een aantal toe
  • Selecteer de juiste valuta
  • Selecteer het juiste BTW tarief
  • Klik "Opslaan"

Wil u uitgaven of prijzengelden verschuiven op de factuur naar boven of naar onder?

• Navigeer naar de module Facturatie
  • Ga naar tabblad Facturen
  • Klik in bovenste tabel op de desbetreffende eigenaar
  • Klik in de onderste tabel op de factuurlijn die u wilt wijzigen
  • Klik op Inhoud
  • Naast elke uitgave of prijzengeld kan u via de pijltjes de uitgaven naar boven en naar onder verplaatsen

Wilt u een subtitel boven uw uitgaven? Om subtotalen van uw uitgaven op de facturen te verkrijgen dan kan dit via;

Wilt u een factuur genereren waarvan enkel de subtotalen verschijnen op de factuur? Dit kan door volgend vinkje te deactiveren;

Andere mogelijkheden zijn verder:

• Bij de kan u extra informatie over de uitgave bijvoegen zoals plaats, datum en extra informatie. De extra informatie komt ook op de factuur te voorschijn.
  • Bij de  kan u een foto raadplegen van de kostennota die via de mobiele app werd genomen.

Om een PRO-FORMA om te zetten naar een factuur zie onderaan punt 2.

STAP3: Hoe een PRO-FORMA omzetten naar een factuur? Factuur INBOEKEN

1. Navigeer naar de module Facturatie
  2. Ga naar tabblad Facturen
  3. Klik in bovenste tabel op de desbetreffende eigenaar
  4. Klik in de onderste tabel op de factuurlijn met status proforma die u wilt wijzigen
  5. Klik op Factuur inboeken
  6. Kies uw Factuurdatum
  7. Selecteer uw betalingsperiode
  8. Klik op Inboeken

STAP 4: Een factuur verzenden? zie artikel FAQ: Hoe verstuur ik een factuur?

STAP 5: Een factuur bevestigen als betaald

Heeft één van uw klanten zijn factuur betaald op de rekening?

• Navigeer naar de module Facturatie
  • Ga naar tabblad Facturen
  • Klik in bovenste tabel op de desbetreffende eigenaar
  • Klik in de onderste tabel op de factuurlijn  die u wilt wijzigen
  • Klik op status betaald
  • Gelieve datum overschrijving te bepalen

Let op: U kan enkel op de knop Betaald klikken als u uw factuur verstuurd hebt.